I Varadero finns det ett underbart hav och en fin strand

Ja, det är härligt att bada i havet, men det kan bli lite för mycket av badandet. Vi försökte göra allt vi kunde för att ha en vecka med olika sysselsättningar. Det var inte så lätt. Egentligen blev det nästan bara bad och vi drömde om att gå utanför det här hotellet men det fanns ju ingenting, bara hotell efter hotell, inga butiker och inget annat heller. Det fanns en liten butik i hotellet och vi ville köpa något mer till barnbarnen och hade tur att hitta två små fina linnen som de kan ha i sommar.

Här är två pelikaner som simmar och har det lugnt.

Det var roligt när pelikanerna slog ner i vattnet. Den tog en sväng på himlen och satte full fart för att kunna dyka ner efter en fisk. De kunde tydligen inte dyka ner från vattnet, för de måste ha fart. På bilderna är den ena i full fart att dyka ner och de är inte blyga för de dyker ner alldeles vid en badande dam.

En dag hade vi bokat in för att snorkla lite grand, men vågorna blev för höga, så vi måste hålla i oss väldigt hårt, så det blev inga dyk efter fiskar och det var lite synd. En katamarin fick man hyra gratis eftersom vi hade all inclusive och kaptenen ingick. Vi hade fullt sjå att skydda våra kameror för allt vatten som stänkte upp. Nästa dag ville vi i alla fall åka ut på vattnet, men det fick bli en trampbåt, för då gick det bättre att fota från sjön. Det var heller inga stora vågor den här dagen. Stranden var hur lång som helst. Vi promenerade åt båda håll, så långt vi orkade.

Annars satt vi mest och myste på våra handdukar och visst var det skönt, men naturligtvis badade vi mycket.

Vi hade det mycket bra här, men vi skulle nog ha önskat oss 5 dagar istället för 7 dagar.

När vi väntade på vårt flyg kom planet med Obama. Han landade en bit ifrån terminal 3, men sen tog planet en sväng och åkte till terminal 1 eller 2, för antagligen hade de utrymt någon av dessa. terminal 3 var knökfull. Här såg jag Obamas plan utanför fönstret.